lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Перцевий соус

Прийде наступний рік і я знову буду згадувати пропорції, тому краще зберегти в жж
Перцевий соус бере основу з італійського рецепту перцевого варення. Я адаптувала під свій смак та готую соус вже не перший рік. Дуже смачна штука!




Перцевий соус

Вага вже чищених перців та яблук
3 кг червоного болгарського перцю (грубостінного), 1 кг яблук (бажано по типу семеринки), 7 штук гострого перцю (тут поступайте в відповідності до смаків, 7 штук - то досить гостро!, якщо не любите - дайте менше) - все порізати на кусочки невеликі, засипати цукром (1 кг, не менше!). Закрити кришкою і залишити на ніч. На другий день довести до кипіння і варити біля 2 годин на середньому вогні (шматочки овочів будуть плавати в цукровому сиропі - так і має бути).
Тоді все разом дуже ретельно зблендерувати (без блендера цей соус не вийде, м"ясорубка не допоможе). Повернути на вогонь, проварити ще хвилин 15, додавши 3 столові ложки солі (з верхом), коріандр (1 ч.ложка), чорний перець (1/2 ч.ложки), в кінці - 50 мл оцту (обов"язково, він збалансовує смак).
Гарячий соус помістити в щойно простерилізовані банки, закатати гарячими кришками, укутати на ніч.
Tags: Кладовка, Перец
Subscribe

  • Огірки 2020

    Огірки 2020 1. Огіркові слайси Склянка 200 мл Огірки (3 кг) порізати вздовж тонкими слайсами. Скласти в чисті простерилізовані банки.…

  • Вкусная частичка лета: пастила

    У меня хорошие новости - сын стал студентом, будущим дизайнером, будет учиться во Львове. Именно по-этому долго не писала в ЖЖ, слишком было много…

  • Клубника сушеная и пастила

    Клубничный сезон короткий:) Отмечаем окончание пастилой и сушеной клубникой:) Сушеная клубника Клубнику порезать, посушить. Обвалять в…

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments