lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Знову ДН

Давно не заходила. Згадала при святі. Заодно й кілька рецептів розміщу. Несу те, що найбільше люблю: м"ясо і солодке :) З Днем Народження мене !






Морквяно-сирний пляцок

Морквяне тісто:
Збити 2 цільних яйця з 120 г цукру до білої пишної маси (як на бісквіт). Міксер виключити, по-трохи вливати олію (130 г) мішаючи ручним вінчиком. Додати моркву (200 г, натерти на найдрібнішій терці), сухі інгредієнти (200 г борошна, 1 ч. ложка соди негашеної, 1 ч.ложка порошку для печива, 2 ст. ложки кокосу, 50 г грецьких горіхів кусочками, 1/2 ч.ложки кориці). Все перемішати.

Сирне тісто:
Сир (600 г) перемолоти через м"ясорубку, 50 г розмягченого масла, 2 ст. ложки сметани, 3 жовтки перетерти до біла з 150 г цукру. 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (або порошка пудингу), в кінці додати збиті 3 білки. Легко перемішати.

Формування:
В прямокутну форму з високими бортами (20*30 см) викладати ложкою по черзі морквяне та сирне тісто. Пекти приблизно 1 годину при 170 град. Охолодити. Покрити шоколадною помадкою (розтопила 150 г чорного шоколаду, додала 100 г теплих жирних вершків, перемішала)

Смажена свинина

Готуємо або з корейки (на фото), або з шийної частини. М"ясо ріжу товщиною 2.5-3 см. Мариную: соус бальзаміко, олія, сіль, чорний перець, молотий коріандр. Перешаровую цибулею, порізаною кільцями. Залишаю в холодильнику на ніч.
Перед смаженням на м"ясі робимо насічку гострим ножем, втираємо ще додатково суміш з олії та сухого часнику. Смажимо на нержавіючій товстостінній сковороді. Добре її розігріваємо. Смажимо з двох сторін на великому вогні (мінімум олії). Тоді вогонь зменшуємо, підливаємо невелику кількість натурального домашнього соку (яблучного, чи виноградного) і зразу накриваємо кришкою на хвилинку, перевертаємо м"ясо на іншу сторону, знову підливаємо сок, накриваємо кришкою ще на хвилинку, відкриваємо кришкою, при необхідності трохи випаровуємо рідину.
Subscribe

  • Маковий сирник

    Рецепт з польського блогу Дороті (mojewypiekі), трохи змінила під своє розуміння. Сирник чудовий - багато маку, без тіста, повітряний, в міру…

  • Пляцок "Маковинка"

    Пляцок "Маковинка" Тісто (для верхнього і нижнього коржа, форма 30*40 см): Жовте тісто; 150 г масла збити з 50 г пудри, по одному ввести 4…

  • Маковый пляцок

    Маковий пляцок Форма 20*30 см (з високими бортами) Тісто: Збити масло (100 г) з пудрою (70 г), поступово ввести жовтки (3 шт.). Ввести борошно…

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 29 comments

  • Маковий сирник

    Рецепт з польського блогу Дороті (mojewypiekі), трохи змінила під своє розуміння. Сирник чудовий - багато маку, без тіста, повітряний, в міру…

  • Пляцок "Маковинка"

    Пляцок "Маковинка" Тісто (для верхнього і нижнього коржа, форма 30*40 см): Жовте тісто; 150 г масла збити з 50 г пудри, по одному ввести 4…

  • Маковый пляцок

    Маковий пляцок Форма 20*30 см (з високими бортами) Тісто: Збити масло (100 г) з пудрою (70 г), поступово ввести жовтки (3 шт.). Ввести борошно…