lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Різдвяні пляцки 2018: перша частина

Різдвяні пляцки.Пекла штоллен, пряники і 4 пляцки. Різдво має бути солодке.





Сирник з маком та вишнями

Макова маса
Мак (200 г) помолоти, додати цукор (80г), 1 яйце та 2 білки. Перемішати.

Сирна маса
Сир (1.5 кг) перемолоти, додати порошок ванільного пудингу, 2 ст.ложки борошна, 150 г сметани (в мене була домашня). 12 жовтків перетерти з 150 г цукру, додати в сирну масу. Збити 10 білків з 100 г цукру в пишну масу. Дуже акуратно, в кілька прийомів, ввести в кінці в сирну масу.

Формування
Прямокутна форма 20*30 см.
Форму вистелити пергаментом, легко змастити. З макової маси сформувати продовжні полоски на невеликій відстані одне від другого, можете викласти шариками. На макову масу - морожені вишні (150 г, не розморожувати, просто легко обкатати в борошні). Зверху вилити сирну масу, розрівняти. Пекти при 170 гр.. Час випічки різний для кожної духовки, в мене електрична, я орієнтуюсь по зарум"яненню верхньої скоринки, особливо - середини. Якщо не допекти - 100% сирник впаде. Залишити спечений сирник у виключеній духовці хвилин на 20. Потім залишити на кухонному столі до повного остигання. Перевернути сирник на дощечу (вверх дном). Забрати папір. Залити помадкою (100 мл вершків 35% довести до кипіння, забрати з вогню, додати 100 г чорного шоколаду, поломаного на шматки, перемішати до однорідності).

Червоний оксамит

Тісто:
Збити вершкове масло(120 г) з цукром (180 г), по одному додати 2 яйця, в кінці 1 ч.ложку гелевого червоного барвника.
Окремо змішати сухі: борошно (240 г), какао (20 г), порошок до печива (1 ч.ложка). Просіяти через сито.
Окремо до кефіра (2.4%, 240 мл) додати 1 ч.ложку соди перемішати.
До масляної збивки Додати кефір та сухі, перемішати до однорідності (не довго!).
Два листи (40*30 см) простелити пергаментом, змастити.
Тісто поділити на 2 частини, спекти 2 великі коржі при 180 з використанням конвекції. Якщо немає можливості пекти одночасно - спекти спочатку 1 корж, тим часом тісто на другий помістити в холодильник.
Охолоджені коржі поділити навпіл - отримаємо 4 коржі 20*30 см.

Малинова маса
Заморожену малину (200 г) змішати з цукром (150 г), проварити 10 хв. Перетерти через дрібне сито. Охолодити.

Крем
Попередньо 1 л кефіру в паперовому пакуванні (2.5% жиру) помістити в морозилку до повного замерзання. Друшлаг вистелити 2-ма шарами марлі, помістити на нього замерзлий кефір, помістити в глубоку посудину на 10-12 годин при кімнатній температурі. Сироватка стече, на марлі залишиться хороший продукт, такий собі бюджетний замінник крем-сиру (з 1 л виходить 300 г ).
Вершки 350 мл (35%) збити з цукром (150 г). По бажанню додати згущувач. Вершки перемішати вручну з крем-сиром.

Формування
Маємо 4 коржі. Перемащуємо 3 з них малиновою масою, По малиновій масі - вершковим кремом.
Tags: Пляцки, Рождество
Subscribe

  • Хлібець

    Дуже смачний м"ясний хлібець. Така собі лінива домашня ковбаса. Рецепт знайшла на кукінгу (автор ElenaPrekrasnaja). Смачно гарячим і холодним…

  • В"ялене м"ясо

    Цьогоріч багато цікавиться в"яленим м"ясом. Це й не дивно - саме чесне м"ясо, напевне, один із найдревніших методів зберігання, а ще дуууууже…

  • М"ясо та ковбаса

    Шкода, що часу обмаль. Я б частіше робила ковбаси. Дуже смачне м"ясо і не менш смачна ковбаса. Для їх виготовлення використовую нітрітну…

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments