lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Пляцки №...

Ще не виклала свої різдвяні пляцки, а скоро вже Великдень. Справляюсь.





Амоняковий з кокосом та яблуками

Тісто:
1 яйце
50 г масла розмягченого
1 скл. цукру
1 скл. теплого молока
1 ст. л. амоняка
приблизно 4 склянки борошна
Замісити м"яке тісто, розділити на 6 коржів (я пекла одночасно на 3-ьох рівнях електродуховки з конвекцією на листах 30*40 см, кожен перерізала на двоє - отримала шість коржів 30*20 см)

Кокосова начинка
Згущене біле молоко (1 банка, 380 г), 2 жовтки, 100 г білої кокосової стружки - варити все разом до густини постійно мішаючи. Охолодити.

Яблучна начинка
Яблука (1 кг) потерти на грубій терці, якщо дуже соковиті - забрати частину соку, додати цукор (2 ст.ложки), протушити до м"ягкості, зробити більший вогонь і випарити лишню вологу, додати жирну домашню сметану (або вершки, 100 мл), ще трохи протушити. Охолодити.

Крем 1
Борошно (1 ст.ложка), крохмаль (1 ст.ложка), цукор (100г), 1 яйце - перемішати, поступово вливати молоко (250 мл). Варити, помішуючи до загустіння ( якщо утворилися грудки - гаряче перебити міксером). Охолодити. Збити 200 г масла, по ложці додати охолоджену масу.

Крем 2
Збити вершки (300 мл) з цукром (100 г)

Формування
Перший корж перемащуємо частиною яблучної начинки, по ній - частина вершкового крему, накриваємо другим коржем - мастимо частину кокосової начинки, на неї - частину масляного крему. Ітак все решта (чергуємо яблучну начинку і вершковий крем з кокосовою начинкою і масляним кремом)

Шоколадний пляцок з безе

Шоколадні коржі (рецепт Віки vitoria, ЖЖ)
7 яєць
180 г цукрової пудри
80 г борошна
60 г какао
50 г кукурудзяного крохмалю
80 г чорного шоколаду (натерти на малій терці)
0.5 ч.ложки порошка для печива
Розділити яйця на жовтки й білки. Білки збити в густу піну підсипаючи пудру. Ввести жовтки, акуратно перемішати вручну. Додати сухі складники (просіяти борошно, крохмаль. какао і порошок через сито, додати потертий шоколад), акуратно перемішати вручну
Застелити лист для випічки папером (30*40 см), змастити. Вилити, розрівняти, пекти при 180 град. Готовність провірити сухою паличкою. Охолодити, розрізати надвоє, отримаємо два коржі 20*30 см.

Безе
300г білків
75г цукру

70 г борошна
230 г грецького горіха
280 г цукру

Заквасити білки, це означає залишити на 12 годин у теплому місці і все .
Змішати борошно, цукор (280 г), горіхи .
Білки збити в пишну піну, в кінці додайте 75 г цукру і збивати ще 3 хвилини.
У білки додати суміш горіхів з борошном і цукром, акуратно перемішайте вручну, не посадите масу!
Форму (20*30 см) простелити папером, змаститию
Випікати при 150 град. з конвекцією

Охолоджений коржз вільнити від паперу, промастити тонким шаром розтопленого чорного шоколаду зверху і знизу (безе залишиться хрустким і не розмокне від крему).

Крем
1 ст.ложка крохмалю, 1 ст.ложка борошна, 1 яйце, 150 г цукру - перемішати, поступово доливати 250 мл міцної кави. Поставити на вогонь і варити постійно мішаючи до загустання. Додати чорний шоколад (80 г) перемішати, охолодити. Збити 300 г масла, по ложці додати заварку.

Формування
Верх і низ - шоколадні коржі, посередині безе, перемастити кремом.
Tags: Пляцки
Subscribe

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment