lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Мармелад

Починаю працювати з мармеладами. Перша вдала спроба. Так як немає досвіду роботи з пектинами - не знаю нюансів.

мармелад.jpg

Для мармеладу треба фруктове (ягідне) пюре, пектин, ваги, термометр, глюкозна патока, цукор, лимонна кислота. Ну, і трохи бажання :)

Для пюре взяла яблуки (очистила від серединки, але шкірку залишила), сливи, абрикос (зрозуміло, без кісток). Все проварила на малому вогні до повного розм"ягчення (яблуки мають стати прозорими, частково перетворяться в пюре). Охолодила, проблендерувала. Зважила!!! В мене вийшло 0,8 кг пюре. Пюре було густе. Окремо змішала 22 г пектину з 0.8 кг цукру (кількість цукру і пюре одинакова). Довела пюре до кипіння, мішаючи ввела суху суміш в пюре, знову довела до кипіння - ввела 150 г глюкозної патоки, потім все разом уварювала помішуючи до 105 град. Як визначити на око 105 град. - не знаю, тільки термометр. Попередньо розвела в воді 15 г лимонної кислоти (води теж 15 г). Розчин додала до увареного пюре (забрала вже його з вогню), добре вимішала. Вилила суміш в лоток, попередньо простелила плівкою. Години за 2 мармелад вже майже був готовий. Ще залишила на ніч. Порізала на квадратики, обкатала в цукор.

Так, добрий. Ні, смак не подібний до магазинного. Домінує фруктовий смак. Пектин замовляла в інтернет магазині: цитрусовий, виробництво Чехії, марка CF131В. Ні, не раджу заміняти ні на агар, ні на желатин. Буде зовсім інше. Якщо хочете мармелад - тільки пектин. Попередня спроба малинового мармеладу була не вдала - я просто малину очистила від кісток (шнекова соковижималка) і працювала з цим пюре. Воно було дуже рідке, треба було або уварити попередньо пюре, або дати значно більшу кількість пектину. Глюкозну патоку теж замовляла через інтернет магазин (прозора солодка рідина консистенція меду). Патока не дає зцукрюватися продукту, думаю, якщо робити трохи - можна і без неї, Чи можна замінити медом не підскажу, не пробувала.
Tags: Мармелад
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • Маковий сирник

    Рецепт з польського блогу Дороті (mojewypiekі), трохи змінила під своє розуміння. Сирник чудовий - багато маку, без тіста, повітряний, в міру…

  • Пампушки

    Мені зараз більш цікаво пекти пампушки без начинки: ліпше пропікаються, більш ніжна структура, візуально виходить майже правильна кулька. Після…

  • Шоколадні сендвічі

    Шоколадні сендвічі Тісто Масло вершкове 120 г цукор 170 г Яйце 1 штука борошно 160 г какао 60 г порошок д/п 5 г сода 5 г (не гасити) молоко 55 г…

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 14 comments

Recent Posts from This Journal

  • Маковий сирник

    Рецепт з польського блогу Дороті (mojewypiekі), трохи змінила під своє розуміння. Сирник чудовий - багато маку, без тіста, повітряний, в міру…

  • Пампушки

    Мені зараз більш цікаво пекти пампушки без начинки: ліпше пропікаються, більш ніжна структура, візуально виходить майже правильна кулька. Після…

  • Шоколадні сендвічі

    Шоколадні сендвічі Тісто Масло вершкове 120 г цукор 170 г Яйце 1 штука борошно 160 г какао 60 г порошок д/п 5 г сода 5 г (не гасити) молоко 55 г…