lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Печиво з шоколадом

Смачне печиво, довго залишається свіжим. Фото моїх дітей.




Печиво з шоколадом

Масло 125 г
Борошно 250 г
Порошок 6 г
Яйце 1 шт., середнє (вага 50 г)
Цукор 200 г

Масло збити з цукром в білу кремову масу, в середині збивки дати яйце. Борошно з порошком пересіяти, додати в збивку, перемішати вручну до однорідності (швидко!).

Сформувати кульку вагою 25 г, обкатати в цукрі. Помістити на лист для випічки на великій відстані одне від другого ( на стандартному листі від електродуховки розміщення 3*4 штуки). Зверху трохи притиснути і розмістити дроблений чорний шоколад. Вихід: 24 штуки, 2 повні листи (електродуховка).

Пекти при 180 град.

Ремарки: як і в любій простій страві є нюанси - не зменшувати кількість цукру (в крайньому випадку не обкатуйте в цукор, але тоді не буде такої чудової хрумкої скоринки), не давайте на око (ложками, мірними стаканами) - печиво вийде або високе (не "сяде"), або тонкими коржиками. Я використовувала борошно богумілу, звичайно, можна й інше, але в цьому випадку робіть пробну випічку, бо, можливо, треба буди трішки додати, або, навпаки, дати менше (наступного разу).
В печиво можливе додавання сухих посилювачів смаку: терта цедра, кориця. Зрозуміло, що можна й без шоколаду, з горіхами, родзинками (брати максимально світлі, змочити водою і відтиснути - на верху печива люблять горіти).
Tags: Печенье
Subscribe

  • Пляцок "Маковинка"

    Пляцок "Маковинка" Тісто (для верхнього і нижнього коржа, форма 30*40 см): Жовте тісто; 150 г масла збити з 50 г пудри, по одному ввести 4…

  • Сирник з малиною

    Сирник з малиною Прямокутна форма 20*30 см Тісто Вершкове масло (150г) збити з цукровою пудрою (100 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати…

  • Маковый пляцок

    Маковий пляцок Форма 20*30 см (з високими бортами) Тісто: Збити масло (100 г) з пудрою (70 г), поступово ввести жовтки (3 шт.). Ввести борошно…

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 11 comments

  • Пляцок "Маковинка"

    Пляцок "Маковинка" Тісто (для верхнього і нижнього коржа, форма 30*40 см): Жовте тісто; 150 г масла збити з 50 г пудри, по одному ввести 4…

  • Сирник з малиною

    Сирник з малиною Прямокутна форма 20*30 см Тісто Вершкове масло (150г) збити з цукровою пудрою (100 г), по одному ввести жовтки (3 шт.). Додати…

  • Маковый пляцок

    Маковий пляцок Форма 20*30 см (з високими бортами) Тісто: Збити масло (100 г) з пудрою (70 г), поступово ввести жовтки (3 шт.). Ввести борошно…