?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Пляцки Різдво 2019

Ще два пляцки від Різдва. Хочеться зберегти рецепт, бо дуже смачні!





Піна колада.

Форма 30*20 см

Бісквіт
Збити 4 яйця і 100 г цукру до білої, густої маси. Міксер виключити, додати молоко (1 ст.ложка) і олію (2 ст.ложки), перемішати легко ручним вінчиком. Просіяти борошно (120 г) і 0.5 ч.ложки порошку до печива. Дуже легко перемішати.
Пекти при 180 град.

Кокосовий корж
Збити 4 білки з 150г цукру до піків. Окремо перемішати крохмаль (1 ст.ложка) і кокосову стружку (200 г).Додати збиті білки і легко перемішати.
Випікати при 180 гра.

Ананасовий крем
Банка консервованих ананасів 400 г. Відцідити. Ананас порізати мілким кубиком. Сиропу має бути повний стакан (200 мл), якщо не вистачить -долити водою.
Молоко (100 мл) перемішати з порошком ванільного пудингу,додати 4 жовтки, перемішати.. Довести до кипіння ананасовий сироп і цукор (4 ст.ложки), ввести пудингову суміш, варити,помішуючи, до загустання. Охолодити. Збити 200 г вершкового масла до біла, ввести по ложці пудингової маси. В кінці додати різаний ананас, перемішати ложкою.

Формування.
На бісквітний корж помістити ананасовий крем, накрити кокосовим коржем. Прикрасити довільно.

Шоколадний.

Тісто знайшла на польському сайті арабески, зацікавило тим, що не на маслі, а на олії, результат здивував - коржі чудесні, не сохнуть, трішки вологуваті, смачні, однозначно, варті уваги.

Тісто:
Помістити в кастрюлю: олію (120 г), воду (100 мл), цукор (150 г), какао (50 г) - на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хвилин постійно мішаючи.
Охолодити, додати жовтки (5 штук), перемішати. Ввести просіяне борошно (210 г) і 2 ч.ложки порошку для печива.
Окремо збити білки (5 штук) з цукром (150 г).
Порціями ввести збиті білки в шоколадну масу акуратно вимішуючи.
Пекти при 170 град.до готовності. Форма 30*40 см.

Охолодити, розрізати навпіл, отримаємо 2 коржі 30*20 см.

Шоколадна маса
Розтопити чорний шоколад (100 г), додати 2 ст.ложки гарячих вершків (або 20 г вершкового масла), змішати з вареним згущеним молоком (380 г) та 3 ст.ложками міцної кави (розчин). Додати 30 г смаженого кунжуту та 100 г смаженого грецького горіха подрібленого.

Шоколадний мус
На водяній бані розтопити чорний шоколад (150 г), молоко (45 г), масло (20 г) - перемішати до однорідності. Остудити, ввести 1 малий жовток. Окремо розігріти желатин (15 г) в кип"яченій воді (40 мл), не кип"ятити! Желатинову суміш ввести в шоколадну постійно мішаючи. Збити вершки 30% (220г) з цукром (50 г). Ввести вершкову суміш в шоколадну, перемішуючи вручну.

Формування.
На перший корж нанести шоколадну масу,накрити другим коржем. Зверху нанести шоколадний мус. Винести на холод. Прикрасити довільно.
Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.

Profile

lubany_b
lubany_b

Latest Month

Июль 2019
Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Метки

Разработано LiveJournal.com
Designed by Taylor Savvy