lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Пляцки Різдво 2019

Ще два пляцки від Різдва. Хочеться зберегти рецепт, бо дуже смачні!





Піна колада.

Форма 30*20 см

Бісквіт
Збити 4 яйця і 100 г цукру до білої, густої маси. Міксер виключити, додати молоко (1 ст.ложка) і олію (2 ст.ложки), перемішати легко ручним вінчиком. Просіяти борошно (120 г) і 0.5 ч.ложки порошку до печива. Дуже легко перемішати.
Пекти при 180 град.

Кокосовий корж
Збити 4 білки з 150г цукру до піків. Окремо перемішати крохмаль (1 ст.ложка) і кокосову стружку (200 г).Додати збиті білки і легко перемішати.
Випікати при 180 гра.

Ананасовий крем
Банка консервованих ананасів 400 г. Відцідити. Ананас порізати мілким кубиком. Сиропу має бути повний стакан (200 мл), якщо не вистачить -долити водою.
Молоко (100 мл) перемішати з порошком ванільного пудингу,додати 4 жовтки, перемішати.. Довести до кипіння ананасовий сироп і цукор (4 ст.ложки), ввести пудингову суміш, варити,помішуючи, до загустання. Охолодити. Збити 200 г вершкового масла до біла, ввести по ложці пудингової маси. В кінці додати різаний ананас, перемішати ложкою.

Формування.
На бісквітний корж помістити ананасовий крем, накрити кокосовим коржем. Прикрасити довільно.

Шоколадний.

Тісто знайшла на польському сайті арабески, зацікавило тим, що не на маслі, а на олії, результат здивував - коржі чудесні, не сохнуть, трішки вологуваті, смачні, однозначно, варті уваги.

Тісто:
Помістити в кастрюлю: олію (120 г), воду (100 мл), цукор (150 г), какао (50 г) - на вогонь, довести до кипіння, варити 5 хвилин постійно мішаючи.
Охолодити, додати жовтки (5 штук), перемішати. Ввести просіяне борошно (210 г) і 2 ч.ложки порошку для печива.
Окремо збити білки (5 штук) з цукром (150 г).
Порціями ввести збиті білки в шоколадну масу акуратно вимішуючи.
Пекти при 170 град.до готовності. Форма 30*40 см.

Охолодити, розрізати навпіл, отримаємо 2 коржі 30*20 см.

Шоколадна маса
Розтопити чорний шоколад (100 г), додати 2 ст.ложки гарячих вершків (або 20 г вершкового масла), змішати з вареним згущеним молоком (380 г) та 3 ст.ложками міцної кави (розчин). Додати 30 г смаженого кунжуту та 100 г смаженого грецького горіха подрібленого.

Шоколадний мус
На водяній бані розтопити чорний шоколад (150 г), молоко (45 г), масло (20 г) - перемішати до однорідності. Остудити, ввести 1 малий жовток. Окремо розігріти желатин (15 г) в кип"яченій воді (40 мл), не кип"ятити! Желатинову суміш ввести в шоколадну постійно мішаючи. Збити вершки 30% (220г) з цукром (50 г). Ввести вершкову суміш в шоколадну, перемішуючи вручну.

Формування.
На перший корж нанести шоколадну масу,накрити другим коржем. Зверху нанести шоколадний мус. Винести на холод. Прикрасити довільно.
Tags: Кокос, Пляцки, Шоколад
Subscribe
Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments