?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Пляцки (Великдень 2019) 1

З Великоднього столу





Пляцок "Рожевий"

Бісквіт
Спекти класичний бісквіт на 6 яєць у формі 30* 40 см (6 яєць збити до біла з 6 ст.ложками цукру, в кінці вручну ввести 6 ст.ложок борошна). Випікати при 180 град. охолодити, розрізати на 2 частини.

Маковий
Змішати сметану (340г, використовувала 22% жирності) з амонієм (1.5 ч.ложки). Додати цукор (100г), мелений мак (200 г), борошно (200 г), перемішати. Окремо збити яйця (3 шт.), Акуратно вручну ввести в тісто. Випікати при 180 град.

Рожева начинка
2 пачки галаретки (желе) розвести гарячою водою (0,5л), перемішати, залишити остигати (має бути холодна, але ще рідка).
Збити 0,6 л сметани з 200 г пудри. Влити желе, вінчиком перемішати, додати порошок "Сирника на зимно", збивати міксером 3-4 хвилини.

Перекласти коржі, прикрасити довільно, помістити в холодильник.

Жовтий кокос

Пісочне тісто
250 г м'якого вершкового масла, 4 жовтки, 150 г цукру (збити масло з цукром, по одному вести жовтки), додати сметану (3 ст.ложки) з розпушувачами - 1/2 ч.ложки амонію і 1 ч.ложка розпушувача для випічки, замісити борошном ( 400 г), місити швидко. маємо отримати дуже легке тісто (не домішувати!).
Поділити на 2 частини.
Розприділити в 2 форми 30*40 см (на пергаменті), розрівняти.
При 180 спекти 2 коржі, охолодити, розрізати на двоє - в результаті отримаємо 4 коржі 30*20 см. Вони дуже хрупкі, працювати уважно.

Кокосовий корж
Перемішати кокосову стружку (110 г) з борошном (30 г) і цукром (140 г). Збити до піків білки (150 г), додаючи поступово цукор 30 г. В білкову масу додати кокосову суміш, легко перемішати .
Пекти в формі 20*30 см при 150 град. Готовність, як для безе.

Апельсинова маса
Сок і цедра з 2 великих апельсин, 2 ст.ложки кукурудзяного крохмалю, 2 жовтки, 120 г цукру - варити постійно мішаючи до густини. Виключити, додати в гаряче 50 г вершкового масла, добре перемішати ручним вінчиком, охолодити

Вершковий крем
Збити 350 мл вершків з 70 г цукру. Додати 250 г маскарпоне, перемішати.

Формування
Пісочні коржі по два перемастити апельсиновою масою.
Перемащені два пісочні коржі, половина вершкового крему, кокосовий корж, друга половина крему, два перемащені пісочні коржі. Прикрасити довільно.
Готовий пляцок залишити на кілька годин в кімнатній температурі, тоді помістити в холодильник

Метки:

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.

Comments

( 3 комментария — Оставить комментарий )
hrizantema_8
19 июн, 2019 15:26 (UTC)
Люба, шикарные пляцки, столько в них труда, все муссовые торты отдыхают.))
Люба, чем аммоний заменить? и чем как он в тесте работает?
Что делают разрыхлитель и сода в тесте я знаю, а вот аммоний-нет.
lubany_b
19 июн, 2019 17:31 (UTC)
Аммоний очень интересный разрыхлитель. Посмотри на желтые коржи: сверху с аммонием, снизу без (пекла поздно вечером, не заметила, что не хватит), верхние много пушистее нижних. Но при выпечке идет реакция и освобождается небольшое количество аммиака, в охлажденных коржах не слышно.Новичков шокирует запах.
hrizantema_8
19 июн, 2019 18:07 (UTC)
я про запах то от аммония начиталась..а вот не видела его вообще в продаже.
Ну если что содой заменю тогда, а пропорции какие? 1:1 сода:аммоний?
( 3 комментария — Оставить комментарий )

Profile

lubany_b
lubany_b

Latest Month

Июль 2019
Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Метки

Разработано LiveJournal.com
Designed by Taylor Savvy