?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Випічка на щодень

Два пироги на щодень





З серії простої, буденної випічки. Хрустка основа. Легка, повітряна начинка з сиру та згущеного молока (рецепт Софії Бухгалтер, жж).

Сирник зі згущеним молоком

Діаметр круглої форми 26 см

Тісто:
Борошно (250 г), масло (120 г), смалець (1 ст.ложка), пудра (100 г), какао (40 г) - перетерти в крихту. Додати сметану (3 ст.ложки) і 1 жовток. Швидко замісити тісто.
Поділити на 2 частини. Одну розприділити на дні форми. Іншу - в морозилку.

Начинка
Сир 500 г (домашній, свіжий, жирний, обов"язково перемолоти), вершки 30% 125 мл (можна замінити солодкою домашньою сметаною), згущене молоко 380 г, кукурудзяний крохмаль 1.5 ст.ложок. Все перемішати. По одному ввести 3 яйця.

Формування
Форму з тістом підпекти при 170 град. на протязі 15 хвилин. Охолодити. Залити начинку. Зверху потерти тісто з морозилки.
Пекти все разом при 170 град. (більше години). Залишити у виключеній духовці з привіткритими дверцятами на пів години.

Люблю абрикоси. За смак, за колір,а ще з ними приємно працювати.

Абрикосовий пляцок

Білі коржі
Масло (200 г) збити з цукром (180 г), по черзі ввести жовтки (5 штук), додати борошно (190 г) з розпушувачем (6 г). Перемішати в ручну. Збити 5 білків, ввести в кінці в тісто. Випікати в формі 30*40, застеливши дно папером для випічки. Випікати при 170 град.
Охолодити, розрізати на двоє - отримаємо 2коржі.

Маковий корж
Збити 3 яйця з 70 г цукру до білої, пухкої маси. Окремо перемішати 70 г борошна, 50 г меленого маку та 3 г порошка для печива. Ввести в яєчну масу, швидко перемішати вручну.Випікати в формі 30*20, застеливши дно папером для випічки. Випікати при 180 град.

Білий крем
Сир (200 г) перетерти через сито, додати 200 г білого згущеного молока. Перемішати. Окремо збити 300 мл 35% вершків (або домашньої сметани) з 50 г цукру. З"єднати дві маси ручним вінчиком. Не дуже ретельно! Маса має залишитися густа.

Абрикосове желе.
Абрикоси (1 кг) почистити від кісток. Помістити в каструльку, додати 50 мл води, третину ложки лимонної кислоти і 300 г цукру. Накрити, тримати на малому вогні до того моменту як абрикоси почнуть м"якнути. Прокрутити блендером в однорідну масу. Желатин (30 г, я брала польський желатин - дуже задоволена!) залити водою (70 мл) прогріти в мікро, але не кип"ятити! добре перемішати і ввести розчин в абрикосову масу при помішуванні. Абрикосову масу помістити в холодильник. До неповного застигання (мають почати "схватуватися" лише краї).

Формування
Один білий корж помістити в форму 20*30 см. На нього - білий крем, зверху - маковий корж. На маковий корж 2/3 абрикосового желе,другий білий корж, зверху - решта желе.
Помістити в холодильник на ніч.
Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.

Comments

( 3 комментария — Оставить комментарий )
leostrog
29 июл, 2019 14:25 (UTC)
очень яркий и радостный пирог. а уж от летних абрикосов аромат и вкус неземные:))
Но маковый корж -для хруста?
lubany_b
29 июл, 2019 18:41 (UTC)
Спасибо, Ленусь! Не, маковый бисквит, мягкий, мак тертый, только вкус. Мне нравится сочетание мака и абрикоса, ну, и визуалка красивая
ri48ta
29 июл, 2019 20:45 (UTC)
Пироги отличные! Абрикосовый такой яркий и солнечный! Красота!
( 3 комментария — Оставить комментарий )

Profile

lubany_b
lubany_b

Latest Month

Сентябрь 2019
Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Метки

Разработано LiveJournal.com
Designed by Taylor Savvy