lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Рулет "Торнадо"



Рулет торнадо

Форма 30*40 см, простелена пергаментом

Біле тісто
Збити 3 цілі яйця (150 г - 160 г, середній розмір) з цукром (75 г) до густої, білої, пишної маси. Через сито ввести борошно (80 г), дуже легко перемішати ручним вінчиком.
Помістити на дно форми, розрівняти лопаткою.

Чорне тісто
Збити 3 цілі яйця (150 г - 160 г, середній розмір) з цукром (75 г) до густої, білої, пишної маси. Через сито ввести борошно (50 г) з какао (25 г) та розрихлювачем (2 г.), дуже легко перемішати ручним вінчиком.
Помістити на біле тісто зверху, розрівняти лопаткою.
Зворотною стороною ложки (або любим предметом, ширина 1.5 см) провести бороздки поперек форми, знизу-вгору, по всій площі форми, не відриваючи ложку від дна форми.
Потім провести бороздки вздовж форми, по всій площі , теж не відриваючи ложки від дна форми.

Пекти при 180 град. до готовності (провірити готовність дерев"яною паличкою), орієнтовно 22 хвилини, але треба дивитися, час випічки буде розрізнятися.

Зразу після випічки, гарячим, скрутити разом з пепером (на якому пікся і залишити остигати).

Розкрутити, промастити теплою карамеллю, посипати смаженими, подрібненими грецькими горішками. Зверху помістити крем, закрутити ролом. Полити шоколадною помадкою і помістити в холодильник.

Солена карамель (для рулету використала 1/3 )
В сотейник, чи каструлю (нержавійка, товсте дно) помістити цукор (200 г), рівномірно розправити. На невеликий вогонь, розплавити. Я стараюся не мішати. Тільки в кінці трохи "допомогла" силіконовою лопаткою ("острівці" цукру посунула до розплавленої карамелі). На виході маємо отримати рідку масу коричневого кольору (пишу це для тих, хто робить вперше). Якщо все чорне, або комковата маса - продовжувати не варто, зіпсоване. В розплавлений цукор додати вершкове масло 90 г(82%, якісне, ні в якому разу не спред і не маргарин. При додаванні масла все біде шипіти, піде в неоднорідні комки й буде спочатку виглядати "все пропало" - так має бути, просто ретельно мішайте. В кінці влийте теплі вершки 120г (тільки жирні, магазинні 30 -36% жирності, що буде, як дати сепараторну сметану - не знаю, але я б в цьому випадку не ризикувала), знову перемішати, додати щіпку солі та прибрати з вогню.

Для рулету я використала 1/3 від загальної кількості соленої карамелі.

Крем
Збити 200 г жирних вершків з 50 г цукру(36%, або сепараторна сметана+молоко, чи просто збирана домашня сметана). Додати 100 г маскарпоне і просто перемішати вручну.

Шоколална помадка
Довести до кипіння 30 г вершків і 20 г масла, виключити вогонь, додати 50 г порізаного чорного шоколаду, розмішати.
Tags: Рулет
Subscribe

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 13 comments