lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Маковый пляцок



Маковий пляцок

Форма 20*30 см (з високими бортами)

Тісто:
Збити масло (100 г) з пудрою (70 г), поступово ввести жовтки (3 шт.). Ввести борошно (170 г) з порошком для печива (6 г), вручну швидко замісити тісто.
Форму простелити пергаментом. На нього розмістити тісто. Помістити на пів години в холодильник.

На тісто помістити макову начинку, розрівняти, зверху вилити сметанну масу, розрівняти.

Пекти при 170 град. (без конвекції!!!) до зарум"янення верха. Точний (і навіть приблизний) час для кожної духовки свій! Пильнуйте!

Макова начинка
Мак (350 г) помолоти. Молоко (0,7 л), цукор (150 г), масло (100 г) - довести до кипіння, зняти з вогню, зразу ввести мак, перемішати. Накрити кришкою і залишити остигати. В холодне додати жовтки (3 штуки), терті очищені яблука (2 штуки, великі, не відтискати ), манку (30 г), пудинговий порошок (20 г, пів пачки стандартної, можна замінити на кукурудзяний крохмаль. така ж кількість). В кінці збити 3 білки з 50 г цукру. Додати в кілька прийомів до макової маси, акуратно вимішуючи вручну.

Сметанна маса
Сметана (300 мл, 22%), цукор (70 г), яйце (1 шт.), 1 ст.ложка кукурудзяного крохмалю, або пудингового порошку.

Повністю охолоджений пляцок полити помадкою: довести до кипіння 50 мл вершків (30% і вище) з 50 г масла. Забрати з вогню, ввести подріблений чорний шоколад (100г). Вимішати до однорідності і зразу нанести на поверхню, розрівняти лопаткою.

Примітка: верхній сметанний прошарок тонкий, але він необхідний, бо дає залишатися маковому прошарку соковитим, це важливо!
Tags: Мак, Пляцки
Subscribe
Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 6 comments