lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Пирог с арахисом



Пиріг з арахісом
Тісто:
Вершкове масло (290 г) збити з цукром (130 г), по ходу ввести 1 яйце, збивати все разом до білої кремоподібної маси.
Окремо просіяти 300 г борошна, додати до нього амоній (5 г). Швидко, вручну замісити тісто.
Форма прямокутна 20*30: простелити підпергаментом, нанести тісто (воно легке, не на розкатку), розрівняти лопаткою. Випікати при 180 град. 18 хвилин.
Витягнути. Температуру зменшити до 160 град.
Приготувати заливку: цукор (80 г) , масло (100 г) і мед (100г) - прогріти мішаючи до розчинення масла. Додати вершки (100 мл, 36%), довести до кипіння і зразу прибрати з вогню. Додати СОЛЕНИЙ арахіс (300 г, смажений).
Вилити заливку з арахісом на пиріг, допікати 20 хвилин (плюс мінус) при 160 град.
Охолодити. Нарізати на квадрати,

Примітка: знаю, що буде питання про заміну амонію. Амоній дає тут неймовірну структуру, вологу, легку. Але, якщо не має - давайте порошок для випічки. 8 г. Буде трохи гірше, але буде. Про горіхи - заміняйте якими любите. Солоний смак арахісу дав чудовий присмак, як не любите таке - давайте нейтральний.
Tags: Арахис, Пирог
Subscribe

  • Хлібець

    Дуже смачний м"ясний хлібець. Така собі лінива домашня ковбаса. Рецепт знайшла на кукінгу (автор ElenaPrekrasnaja). Смачно гарячим і холодним…

  • В"ялене м"ясо

    Цьогоріч багато цікавиться в"яленим м"ясом. Це й не дивно - саме чесне м"ясо, напевне, один із найдревніших методів зберігання, а ще дуууууже…

  • М"ясо та ковбаса

    Шкода, що часу обмаль. Я б частіше робила ковбаси. Дуже смачне м"ясо і не менш смачна ковбаса. Для їх виготовлення використовую нітрітну…

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments