lubany_b (lubany_b) wrote,
lubany_b
lubany_b

Шоколадні сендвічі



Шоколадні сендвічі
Тісто
Масло вершкове 120 г
цукор 170 г
Яйце 1 штука
борошно 160 г
какао 60 г
порошок д/п 5 г
сода 5 г (не гасити)
молоко 55 г
Масло збити з цукром (можна половину цукру замінити на пудру, легче збиватиметься) до білої пухкої маси. Ввести яйце, збити .
Окремо перемішати сухі: борошно, какао, сода, порошок.
Сухі вводити порціями в збиту масу чередуючи з молоком. Вимішувати вручну до однорідності.
Підготувати листи для випічки (стандартні, що йдуть до духовки), мають біти чисті й сухі. Нічим не застеляти й не мастити й не присипати. За допомогою кондитерського мішка витиснути низькі невеликі кружечки (приблизно 3 см в діаметрі) на відстані один від другого. Розташування на стандартному листі: 4 на 5 штук.
Пекти при 170-175 град. В мене пеклися 12-13 хвилин. Тепле печиво акуратно забрати з листа на тарілку, воно трохи пристане, це зрозуміло, але легко відділяється малим шпателем, або кондитерською лопаткою, чи малим ножем.Можна пекти на кількох рівнях, якщо є конвекція.
Охолоджені половини попарно промастити вареним згущеним молоком.
Деякі моменти: печиво містить великий вміст какао, використовуйте якісне (в мене було польське магнетік), в дешевому багато крохмалю, що змінить і структуру, і смак. Печиво можна перекладати не тільки згущеним молоком, а й чимось іншим - шоколадно-горіховими пастами (типу нутелли), густим джемом, ганашом. Дуже гарно дивляться з зефірними прошарками (особливо з рожевою).
Я робила зразу 2 порції, на перемащення пішла 0.5 л банка вареного згущеного молока (купляла те з "хлопчиком).
Кількість печива не рахувала.
Tags: Печенье
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • Маковий сирник

    Рецепт з польського блогу Дороті (mojewypiekі), трохи змінила під своє розуміння. Сирник чудовий - багато маку, без тіста, повітряний, в міру…

  • Пампушки

    Мені зараз більш цікаво пекти пампушки без начинки: ліпше пропікаються, більш ніжна структура, візуально виходить майже правильна кулька. Після…

  • Булки сінабони

    Мої улюблені булки-сіннабони. Повітряна структура тіста, кориця і сирна глазур, то є чудово! Булки-тістечка. Цього разу готувала по рецепту Юлії…

Buy for 200 tokens
Buy promo for minimal price.
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 5 comments